BLOĞUNUZA ANKET EKLEMEK İSTERMİSİNİZ?
23 Ağustos 2011 Salı by Alara in Etiketler: , ,

Bloggerda bulunan bloğunuz hakkında ziyaretçilerin ne düşündüğünü merak ediyormusunuz? Tartışmalı konular hakkında ne düşündüklerini öğrenmek, yazılarınızın faydalı olup olmadığını öğrenmek, yazı stiliniz hakkında nasıl değişiklik yapılması konusunda fikirlerini almak gibi birçok konuda okuyucularınızın fikrini, hazırlayacağınız anket ile alabilirsiniz.

Bunun için "Tasarım - Sayfa Öğeleri - Gadget Ekle - Anket" ekle sekmelerini sırasıyla takip ediyorsunuz. Karşınıza gelen ekranda sorunuzu ve cevap şıklarınızı yazmak için bir alan vardır. Buraya sorunuzu ve sizce uygun olan şıklarınızı yazdıktan sonra gerekli ayarlamaları yapmanız gerekiyor.

Size 4 tane şık yazmanız için alan açılıyor. Eğer daha fazla şık eklemek isterseniz, başka cevap ekle sekmesine tıklıyorsunuz ve istediğiniz kadar şık açabiliyorsunuz. Anketler otomatik olarak bir hafta süreyle açık kalıyor. Ancak siz ekranda bulunan tarih ve saat alanlarına istediğiniz tarih ve saati girerek anketinizi istediğiniz süre açık bırakabilirsiniz.

İsterseniz ziyaretçilerin birden fazla cevap işaretlemesine izin verebilirsiniz.

Ayarlarınızı kaydettikten sonra anketiniz bloğunuzda yer almaya başlar. "Sonuçları Göster" sekmesine tıklayarak hangi seçeneğin daha çok oy aldığına bakabilir ve sizde oy kullanabilirsiniz.






Yorum Gönder