BLOGGER'DA DİNAMİK GÖRÜNÜMLER
8 Ekim 2011 Cumartesi by Alara in Etiketler: ,

menü

Artık bloglarınızı Dinamik Görünümler görüntüleyecek şekilde yapılandırabilir ve blogunuzdaki yayınların türüne en uygun varsayılan görünümü seçebilirsiniz.

Kendi bloğunuzun ve sevdiğiniz blogların keyfini çıkarmanız için Blogger size yedi yeni yol sunuyor.
  • Classic: Geleneksel bir şablon üzerinde modern bir kıvrım
  • Flipcard: Sayfaya döşenmiş fotoğraflar
  • Magazine: Temiz ve zarif yazım stili düzeni
  • Mosaic: Farklı boyutlardaki resimler ve metinlerin mozaik bir karışımı
  • Sidebar: Çabuk kaydırmak ve göz atmak için e-posta kutusu görünümüne benzer bir okuma sayfası
  • Snapshot: Yayınlarınızın etkileşimli bir panosu
  • Timeslide: Zaman aralığına göre yayınlarınızın yatay bir görünümü
Dinamik Görünümler blogları okumayı kolaylaştırır. Daha da iyisi çok önceden yazılmış ancak okunmamış  yayınların keşfedilmesini sağlar.

Bir blogu varsayılan dışında bir görünümde görüntülemek istiyorsanız bazı görünümlerde sayfayı aşağı kaydırırken ince bir satıra dönüşen araç çubuğundan diğer bir görünüm stilini seçmeniz yeterli. Araç çubuğunun tekrar görünmesi için imleci satırın üzerine getirin.

Aşağıdakiler geçerliyse Dinamik Görünümler blogunuzda çalışır:
  • Blogunuz herkese açıksa. Okuyucularınızın blogunuzu görüntülemek için oturum açmalarına gerek yoksa.
  • Blogunuzun yayınları tam olarak etkinleştirilmişse.
Bloğunuzu Dinamik Görünümler ile yapılandırmak için Şablonlar sekmesini tıklayın. Şablon Tasarımcısı'nda yedi mevcut görünümden birini bloğunuz için varsayılan görünüm olarak belirleyin. Varsayılan bir görünüm seçtiğinizde okuyucuların, tercihleri doğrultusunda başka bir görünüm belirleme seçeneği olduğunu unutmayın. Varsayılan bir görünüm ayarlamak blogunuzun, bir okuyucu onu ziyaret ettiğinde hangi Dinamik Görünümü görüntüleyeceğini belirler.
Blogunuzu özelleştirdiyseniz ancak Dinamik Görünümler'i de denemek istiyorsanız içiniz rahat olsun. Daha sonra geleneksel bir şablona geri dönmeye karar verirseniz, gadgetlarınız ve diğer özel ayarlarınız korunur. Yaptığınız düzen özelleştirmeleri bozulmadan önceki şablonunuza geri dönmek isterseniz, "Bir önceki şablona geri al"ı tıklamanız yeterlidir. Eski geleneksel görünüme geçerken yeni bir şablon seçerseniz, yaptığınız düzen özelleştirmeleri korunmaz. Bu nedenle Şablon'a gidip "Yedekle/Geri yükle"yi tıklayarak geleneksel şablonunuzun bir yedeğini almanızı öneririz. Eski kullanıcı arayüzünü kullanıyorsanız, bu seçenek Tasarım | HTML'yi Düzenle bölümündedir.


  1. Blogger gerçekten iyiye gidiyor :)

Yorum Gönder