FAVİCON NEDİR? NASIL EKLENİR?
30 Kasım 2011 Çarşamba by Alara in Etiketler: , ,

Bazı sitelerin adres çubuklarının yanında tarayıcılarda ufak simgeler yer alıyor. Bu ufak simgelere favicon deniyor. Mesela Google'ın  şeklinde. Favicon dosyası 16x16 piksel boyutlarında ve .ico uzantılı bir grafik dosyasıdır. Bu ikon bloğunuz ziyaret edildiğinde site adresinizin yanında ya da sık kullanılanlara eklendiğinde blog adınızın baş kısmında yer alacaktır. Böylelikle bloğunuz ya da siteniz daha da özel bir görüntüye sahip olacak, daha da kişiselleşecektir. Sizde isterseniz sitenizin adresinin yanına ufak bir favicon yerleştirebilirsiniz.

Sizde kendi favicon simgenizi ücretsiz olarak oluşturmak için site simgesi sitesine giriş yapın. Burada açılan sayfada "site simgesi (favicon) oluşturma formu" bölümünün altındaki kutuya bilgisayarınızda bulunan, simgeniz olmasını istediğiniz "gif, jpg, png, bmp" uzantılı dosyalardan birini seçin ve gözat deyin.



Daha sonra aşağıdaki güvenlik kodunu altında bulunan  kutuya girin ve favicon oluştur deyin.
Böylece biri hareketli, biri sabit olmak üzere 2 tane faviconunuz oluştu. Simgelerin yanındaki favicon indir'e tıklayın.





Açılan pencerede kaydet deyin. Evet artık faviconunuz hazır. Şimdi sıra geldi bunu bloğunuza eklemeye.

Tasarım - yerleşimde sayfanın sol üst kısmında "sık kullanılan simge" var.


Oraya düzenle dedikten sonra açılan pencerede faviconu kaydettiğimiz adresi seçiyoruz ve kaydet diyoruz. İşte hepsi bu, artık bizimde faviconumuz var. Denemek için bloğunuzu aratabilir ya da sık kullanılanlara ekleyebilirsiniz. 





  1. icon koymak prestijimizde artırır:)

  1. Rica ederim.

  1. teşekkürler biliyordum :)

Yorum Gönder