BLOG YAZMA TEKNİKLERİ
27 Mayıs 2011 Cuma by Alara in Etiketler: , ,

Kimileri blog yazmayı hobi olarak yapar, bilgilerini paylaşır. Kimileri de gelir sağlamak için yapar. Ama ne amaçla yazılacak olursa olsun blog yazmanın belli kuralları vardır. Blog yazmaya karar verdiniz. Ama nasıl yazanacağınız konusunda bir fikriniz yok. İşte bugün size bloğu nasıl yazmanız gerektiğini sırasıyla anlatmaya çalışacağım.

1-Konuyu Seçmek, Sınırlandırmak ve Güncel Olmak

İlk önce konumuzu belirlememiz gerekiyor. Belirlediğimiz konu ana başlıktır. Örnekle açıklayalım. Konumuz, bloğumuzun başlığı Türk Filmleri. Bugün yazacağımız yazının konusu ise Türkan Şoray filmleri. Sanıyorum şimdi daha iyi anladınız.
Belirlediğimiz konuyu da belli çerçeveler içerisinde sınırlandırmalıyız. Yani Türkan Şoray'ın oynadığı filmlerden bahsederken, kalkıp Filiz Akın'ın oynadığı filmleri de anlatırsak olmaz. 
Ve konumuz hakkında yazarken güncel olmalıyız. Güncellik derken anlamamız gereken 2 şey vardır. Birincisi bloğa düzenli aralıklarla yazı yazmak (her gün olur, gün aşırı olur ya da 2 günde bir olur sizin tercihinizdir.), ikincisi de güncel olaylardan bahsetmek. Konumuzun içeriğine göre güncel olan ne varsa onları yazmak. Yine örneğimize dönecek olursak; Türkan Şoray'ın yeni bir film çekeceğini öğrendik ve bunu paylaşıyoruz.     

2-Özgünlük

Özgün olmak sizi parmak iziniz gibi diğer bloglardan ayırır. Özgün içerik demek tamamiyle sizin duygu, düşünce ve bilgi birikiminiz demektir. Özgün olmak sizi Google'da üst sıralara çıkarmak için yapılacak 1. adımdır.

3-Analiz Etmek

Yazacağımız yazının benzeri yazılmışmı ya da yazıldıysa neler yazılmış eksikleri var mıdır? Bunu Google'dan aratarak analiz edebiliriz. Bulduğumuz sonuçlarıda kendi bilgilerimizle karşılaştırarak eksik ya da yanlış yönlerini kendi yazımızda yazarız.

4-Faydalı Bilgi Vermek

Bloğumuzu okuyan insanlar birşeyler hakkında bilgi sahibi olmak için okurlar. Onun için yazdığımız yazıda bilgilerimizi paylaşmalı, okuyanlara yol gösterici ve faydalı olmalıyız.

5-Yazımızı Süsleyelim

Evet yazımız bitti. Sıra geldi yazımızı süslemeye. Bunun nasıl yapıcaz? Resim ve video eklentileriyle, renkli yazılım kullanarak kısacası görselliğini göze hoş gelicek şekilde yaparak.

Ben sizlere özet olarak blog yazma tekniklerinden bahsettim. Eğer daha geniş ve daha teknik olarak bilgi almak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Sizlerde tepki ve yorumlarınızı bizimle paylaşırsanız, herkes için çok daha faydalı ve yol gösterici olacaktır.





  1. Rica ederim. Faydalı olduysa çok sevinirim.

  1. Bloğumdan para kazanmak istiyorum yeniyim yardım istiyorum

Yorum Gönder