MİSAFİR BLOGCULUK VE FAYDALARI
20 Haziran 2011 Pazartesi by Alara in Etiketler: , , , , ,


Misafir blogculuk başka bir blog için yazarlık yapmaktır. Başka bir bloğa siz yazı yazdığınızda, blog sahibi sizin yazınızın başına ya da sonuna sizi tanıtıcı yazı yazar ve bloğunuza link verir. Ya da siz misafir yazara ev sahipliği yapabilirsiniz.


Peki bu misafir blogculuk bize ne kazandırır bide o konulara göz atalım.

1- En önemlisi backlink kazanmaktır. Yazdığınız bloğun sahibi sizin bloğunuza yönlendirici bir link verir ve böylece backlink yapmış olursunuz. Eğer yazdığınız bloğun pagerankı yüksekse bu sizin için çok daha yararlı olacaktır.

2-Seo açısından da çok katkısı olacaktır. Bu sayede hem arama motorlarında üst sıralara çıkmanızı, hemde trafiğinizin artmasını sağlayacaktır.

3- Popüler olan bir bloğa yazı yazarsanız, kısa sürede sizde o popülarite içine girebilirsiniz.

4-Sizinle aynı konularda içeriğe sahip bir bloğa yazarsanız böylelikle de trafiğinizi arttırmış olursunuz. (Yemeklerle alakalı bir bloğunuz varsa, başka yemek bloglarına yazdığınızda sizinde tariflerinizi beğenip merak edip, sizin bloğunuzuda ziyaret edeceklerdir.)

5-Diğer blog yazarlarıyla ve yorumcularıyla iletişim halinde olacağınız için online çevreniz genişler.

6-Misafir blogculuk yaparken yazınıza çok özen göstermelisiniz. Baştan savma bir yazı değil, özel bir yazı olmalıdır. Çünkü burdaki yazılarınızı beğenenler sizi kendi bloğunuzda da takip etmek isteyecektir. Ancak yazınız beğenilmez ise maalesef sizde beklediğiniz trafiğe ulaşamazsınız.

7-Yazınızı beğenen başka blog yazarları da sizinle iletişime geçip, onların bloglarına da yazmanızı ya da sizin bloğunuza onlar yazı yazmak isterler. 

8- Blog sahibiyle nasıl anlaştıysanız sözünüzde durun. Eğer haftada 3 gün yazmak için anlaştıysanız 3 gün yazın. Ya da yazı dizisi şeklinde yazacaksanız, o yazılarınız mutlaka yazın. Çünkü size güven duymaları gerekli. Eğer sözünüzde durmazsanız, misafir yazar hakkınızı kaybedebilirsiniz.
   


  1. Güzel fikir benim örneğin fenakomik.blogcu.com diye bir sitem var. Bu şekilde komik yazı yazmak isteyenler olursa bloğumda yayınlarım. Bana fenakomik@gmail.com adresime mail atsınlar...

Yorum Gönder