BLOG YAZARLARININ YAPMAMASI GEREKENLER
27 Eylül 2011 Salı by Alara in Etiketler: , , ,

Bütün blog yazarları iyi bir yere gelmeden önce birçok acemilik yaparlar. Bende ilk başladığım zamanlarda çok acemilik yaptım. Şimdi sizlere benim buralara kadar gelmeden önce yaptığım ve sizin yapmamanız gereken hatalardan bahsedicem.


  • İlk önce para hırsı ile bu işe başlamayın. Çünkü para hırsı sizin asıl hedefinizin sapmasına neden olur. Para hırsıyla sizinle hiç alakası olmayan konulara girer, gereksiz reklam alır, böylece devamlı bir okuyucu kitlesi oluşturamazsınız. Bu da size eksi puan demektir. Siz bloğunuzla ilgilenirseniz zaten siz para kazanmaya başlayacaksınız. Onun için acele etmeyin.

  • Daha bloğunuzu kurmadan ne hakkında blog yazacağınızı,  ne gibi konulara değineceğinizi belirleyin. Bu çok önemli bir aşamadır. Kararsızlıkla başladığınız blog hayatınız çok kısa sürede sona erer.
  • Bloğunuzu oluşturdunuz. İlk yazınızı yazdınız. Ya sonra.. Şimdi bloğunuzu tanıtma çalışmalarına başlamalısınız. Forumlara konu açmalı, diğer yazılmış konulara yorum bırakmalı; imza olarakta bloğunuzun adresini yazmalısınız. İmleme çalışması yapmalı, sosyal imleme sitelerine her yazdığınız yazıyı eklemeli, ping atmalısınız.
  • İlk yazınızı yazdınız. Tanıtımızı yaptınız, peki şimdi ne yapıcaksınız? Ellerinizi bağlayıp oturacakmısınız. Tabiki hayır. Kendinize bir yazım zamanı belirlemelisiniz. Mesela haftada 2 ya da 3 gün yazı yazmalısınız. Eğer bu sürede yazı yazmazsanız tüm yaptığınız tanıtım çalışmaları boşa gider ve bloğunuz zamanla gerilemeye başlar. Kimse bloğunuzu tanımaz.  Ya da hergün yazı yazarsanız, bir gün önceki yazınız geriye düşer, ana sayfanız sürekli değişir, sandbox'a (Google tarafından yeni kurulan ve hızla ilerlemek için her yolu deneyen bloglara uygulanan filtreleme sistemidir. En güncel anahtar kelime sıralamasında bile gerilerde çıkarsınız.) düşme ihtimaliniz artar ve çok az kişi tarafından okunmuş olur. Onun için en ideali haftada 2 yada 3 gün yazmaktır. 
  • Yazınızı yazarken kopyala - yapıştır tarzını kendinize benimserseniz, yine bloğunuzun gerilemesine neden olursunuz.  Yazılarınız özgün, güncel ve itina ile yazılmalıdır. Yazılarınızı yazarken mümkün olduğunca imla kurallarına dikkat etmeli, görselliğe özen göstermelisiniz. 
Yukarıda bahsettiğim konuları göz önüne alarak blog hayatınıza başlarsanız, sizde herkes tarafından tanınan profesyonel bir blog yazarı olabilirsiniz.

Eklemek istediğiniz başka maddeler varsa yorum olarak yazarsanız, çok sevinirim. 


Yorum Gönder