SANDBOX NEDİR? NASIL ÇIKILIR?
27 Ekim 2011 Perşembe by Alara in Etiketler: ,

Google Sandbox; haksız yere üst sıralara çıkan sitelere Google tarafından uygulanan bir çeşit filtreleme sistemi ya da cezalandırma yöntemidir. 

Sitenize çok fazla backlink almanız, sitenizin çok kısa zamanda üst sıralara çıkması bir Sandbox nedenidir. Sandbox'a girmemek için ivmenizi zamanla arttırmalısınız. Hemen bir sürü backlink almak yerine, kendinize bir sınır koymalı (mesela haftada 10 tane gibi) ve o sınırı aşmamalısınız. Böylelikle birden uçuş yapmaz, yavaş yavaş yükselme kaydedersiniz ki, bu da Google'ın hoşuna gider. Spam'dan, kopya içerikten kaçının. Anahtar kelime yoğunluğunun fazla olmamasına dikkat edin.

Backlink alırken; pagerankı  5 ve backlinki 100 olan bir site yerine, pagerankı 1 ve backlinki 500 olan bir siteden almak her zaman daha iyidir. 

Peki Sandbox'tan çıkmak için neler yapmak gerekir? 
1- İlk önce fazla yükleme yaptığınız sitenizi hafifletmeniz gerekir. İşe yaramayan linkleri silin.
2- Yeni, orjinal ve güncel içerikler girin.
3- Sitenizin hitini arttırın. Tabiki siz ne kadar yeni içerik girsenizde eskiden 1000 olan günlük hitiniz belki 200-300'lere inecek. Ama yine de siz bunlara aldırış etmeden, sabırla sitenizi güncellemeye devam edin.  
4- Sitenizdeki sorunları ortadan kaldırdıktan sonra hızlı indeksleme yöntemleri ile sitenizi hızlı bir şekilde indekslettirin.
5- Sandbox'tan kurtulma süreniz kesin olmamakla birlikte 3 ile 6 ay arasında değişebilir. Bu süreci kısaltmak için; gerekirse Google'a yeniden değerlendirme isteği gönderebilirsiniz. Bu istekte eğer Sandbox'a girme nedeninizi biliyorsanız, bunları düzelttiğinize dair bilgi verirseniz işiniz kolaylaşır.  Google sitenizdeki yenilikleri fark edince sizi Sandbox'tan çıkaracaktır.





İlave etmek istediğiniz; Sandbox'a giriş sebepleri ve nasıl çıkılabileceği hakkında  yorumlarınızı bekliyorum.


  1. tek çözüm özgün olmaktır bence :)

  1. Katılıyorum size.

Yorum Gönder