DMOZ NEDİR? NASIL KAYIT OLUNUR?
17 Mayıs 2011 Salı by Alara in Etiketler: , ,

Bugün sizlere DMOZ nedir? DMOZ'a nasıl kayıt olunur? Kayıt olurken nelere dikkat edilmelidir onlardan bahsetmek istiyorum.

DMOZ yani (The Open Directory Project) Açık Dizin Projesi'dir. Dünya üzerindeki en büyük, en kaliteli ve kapsamlı veri tabanıdır. Dünyanın her tarafından katılımda bulunan gönüllü editörler tarafından inşa edilmiş ve yine onlar tarafından varlığı sürdürülmektedir.  Dünya çapında tanınmış birçok arama motoru  "Google, Yahoo, Msn, Vista, A9 vb." buradan yararlanır ve DMOZ üzerinden çalışır.  

DMOZ pagerankı çok yüksek olan bir sitedir. Bunun için ücretsiz olarak sizde buraya sitenizin kaydını yaparsanız, sizde bu pageranktan yararlanmış olacak ve DMOZ ile sitenize ziyaretçi çekebileceksiniz.  

Peki nasıl kayıt olacağız:

İlk olarak DMOZ'a giriş yapın.

1-Kategorilerden World'e tıklayın
2-Dillerden Türkçe'yi seçin.
3-Kategoriyi seçin ve açılan alt kategorilerden de size en uygun olanı seçin.
4-Yukarıda bulunan sekmelerden adres öner bağlantısına tıklayın.
5-Daha sonra site adresi, site başlığı, site açıklaması ve mail adresinizi girerek gönder butonuna tıklayabilirsiniz.

Yalnız size bu bölümde birkaç ipucu vermek istiyorum. Site adresini mutlaka (http://kazandiran.blogspot.com/) olarak yani sonuna da /  koyarak yazın. Site başlığını açıklamada kullanmayın. Reklam niteliği taşıyan, kendinizi öven sözlerden uzak durun.

Şimdi yapmanız gereken siteniz onaylanana kadar beklemek. Ancak maximum onaylanma süresi 2 yıldır. Eğer 2-3 ay içerisinde siteniz onaylanmaz ise tekrar başvuru yapabilirsiniz. Ancak tekrar başvuru yaparken yine aynı kategorilerden başvuru yapmalısınız. Eğer farklı kategorilerden başvuru yapmaya çalışırsanız, spam olarak algılanırsınız ve onaylanacaksanız bile artık onaylanmazsınız.

Sizde farklı olmak ve siteniz ya da bloğunuz ile iyi bir yerlere gelmek istiyorsanız ücretsiz olarak kayıt olmalısınız.


Open Directory Project at dmoz.org


  1. teşekkürler hocam :)

  1. rica ederim, kolay gelsin..

Yorum Gönder