YENİ KAZANÇ KAPISI: BLOG YAZARLIĞI
6 Mayıs 2011 Cuma by Alara in Etiketler: , , ,

  

Sanal günlük yani blog, eskiden özellikle genç kızların tuttuğu günlüğün sanal olanıdır. Ama farkı günlüğün gizli olması, sanal günlüğün ise herkes tarafından okunmasıdır. Eskiden hobi olarak tutulan günlükler, günümüzde sponsorlarında desteğiyle yeni bir kazanç kapısı olmuştur.

Blok yazmak başına oturmadan herkes tarafından "ben yaparım ne var onda, altı üstü iki satır yazı yazmak değilmi?" diye hafife alınır. Ancak başına oturanların %60'ı "ne yazacağım" diye düşünüp sonra da vazgeçerler.

Bu işte başarılı olmak isteyenler ilk önce bu işi ciddiye almalılar. Blog yazarlığı gazetedeki köşe yazarlığı gibidir. Yazılarınız güncel olursa, yenilenirse okuyucular tarafından artı puan alır ve devamlı okunan bir blog haline gelir. Bloğun en önemli ve güzel tarafı ise aylar önce yazmış olduğunuz bir yazıya hemen ulaşabilmektir.

Kaliteli bir blog sahibi olmak için ne yazacağını bilmek çok önemlidir. Yazacağınız konu hakkında eğer pek birşey bilmiyorsanız bu okuyucuların gözünden kaçmaz ya da kopyala yapıştır yapıyor iseniz bu da bir süre sonra sizin okunmamanıza sebep olur.

Bir blog okuyucusunun blogtan beklediği; güncel yazı, eskimemiş konular, kaliteli - doğru bilgiler ve samimiyettir. Eğer siz bloğunuz da bunları verebiliyorsanız, kısa sürede bloğunuz en iyi sıralara yükselir.

Yapılan bir araştırmada blog takipçilerinin ve blog yazarlarının %40'ını 20-30'lu yaş grubundakiler oluşturmaktadır. Cinsiyet ayrımına göre bakıldığında ise gençlerinde %72'sini erkekler, %28'ini kadınlar oluşturmaktadır.

Sıradan bir blog yazarı iyi ve özgün bir içeriğe sahip ise ayda en az 200 $ kazanabilir. Eğer biraz teknik bir bilgiye sahipse kazancının 500 ile 1000 $ olması gayet olağandır.

Başarılı blog yazarları zaman zaman birer marka temsilcisi olarak çalışma hayatlarına devam edebiliyorlar. Eğer iyi bir moda bloğu yazarı iseniz Adidas, ya da iyi bir finans bloğu yazarı iseniz Akbank ile çalışmanız mümkün.

Bugün bayağı uzun yazdım sizlere.. Ancak bir çok insan için kazanç kapısı olan bu işi elimden geldiğince sizlere anlatmak istedim.

Eğer bu konu hakkında daha ayrıntılı bilgi sahibi olmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.


  1. Tanımlama biraz micazi olmuş fakat iyi bir yazı. Umarım ki bu konuda gelişen bir nesil olur ve sesini duyurmak için, kendi felsefesini yansıtmak için, en azından paylaşmak için profesyonel bloglar kullanılır.

  1. blogspotta blog açtom 150 ye yakın izlenme istatistiğim var nasıl para kazanırım kazanırmıyım bilgi verirseniz sevinirim.

Yorum Gönder