BLOG YAZARLIĞI NOSTALJİSİ
26 Kasım 2011 Cumartesi by Alara in Etiketler: , , ,

Sizlere blog yazmaya nasıl başladım ondan bahsetmek istiyorum. Ben hiç bloglarla, köşe yazarlarıyla ilgilenmezdim, ta ki o maile kadar...
 
Bir gün yazı yazarak para kazanabilirsiniz şeklinde bir mail geldi. Bu mail resmen benim hayatımı değiştirdi.

Bu maili inceledim, bu konu hakkında 2 ay nette araştırma yaptım, birçok kişi bu işi yapıp para kazanıyor, ben neden yapmayayım dedim ve bende bu işe girmeye karar verdim. Evet bilgisayarım iyidir, ancak bu konuda yetersiz olduğum için ilk önce Çağatay Berker'in Kazanç Sistemi adlı kitabını aldım. Bu kitabı okudum, inceledim ve uygulamaya geçtim. Kazanabilmek için blog oluşturmak ve düzenli yazı yazmak şarttı. Bende Çağatay Bey'le iletişime geçtim. Sağolsun onun yönlendirmeleriyle bu bloğumu oluşturdum.

Blog oluştu, sıra geldi yazı yazmaya.. Düşün, düşün yazacak bişeyler bulamadım. Daha sonra yaptığım işleri, aldığım kitapları anlatarak yazmaya başladım.
 
Zamanla bende tecrübeler edindim. Şimdi tecrübelerime ve araştırmalarıma dayanarak internetten para kazanmamızı sağlayacak önemli konu olan  BLOG YAZARLIĞIndan bahsetmek istiyorum.

Blog yazarlığında ana kural "hedef kitle belirlemek". Bloğunuzda kendinize bir hedef belirleyip onlara yönelik yazılar yazmalısınız. Böylelikle yazılarınızın takip edilmesini sağlayabilir ve bloğunuzun google sıralamasında üst sıralara çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Bloğunuzun google da üst sıralara çıkmasını sağlamak için seo çalışması yapmanız lazım.
 
Bloğunuzun içeriğini zengin ve güncel tutmalısınız. Google güncel ve sizin olan yazıları sever. Başka yerden kopyala yapıştır yaptığınız yazıları sevmez.

Bloğumuzun okuyucu çekmesini sağlayacak bir diğer yöntem backlink'tir.Backlink yani başka sitelerin bizim sitemize, bizim sitemizin de başka sitelere vermiş olduğu bağlantılardır.  Ancak burda da dikkat edilmesi gereken konu karşılıklı link değişimi değil, çapraz link değişimi yapılmasıdır.
 
Bu önerilerle yazmaya devam ettikçe iyi bir blog yazarı olabilirsiniz.
 
İyi bir blog yazarının belli özellikleri vardır.
  • İyi blog yazarı; içeriğini güncel tutar. Kendi belirlediği şekilde isterse hergün, isterse günaşırı yeni yazı ekler.
  • İyi blog yazarı; sitesini ve yazısını nasıl pazarlaması gerektiğini bilir.
  • İyi blog yazarı; yazdığı konuda uzmandır. Bilgisi olmadığı konuda yazarsa, yada başka yerden kopyala yapıştır yaparsa okuyucu bunu anlar, size güvenmez ve tekrar o bloğa girip okumaz. Okuyucuya karşı dürüst olun, eğer okuyucu sizin yalan yazdığınızı anlarsa sizi takip etmez.
  • İyi blog yazarı; yazısını açıklayıcı şekilde yazar, insanların bilgi almasını sağlar.
  • Ve iyi bir blog yazarı; eksik kaldığını düşündüğü noktaları tamamlamak için çaba gösterir. Bu eksikliklerini tamamlamanızda yardımcı olacak bir kaynak olarak size BLOG BİLİMİ e-kitabını tavsiye ederim.  


  1. Buna benzer yazı bende mi yazsam?

  1. Eski yazılarını toparlayıp yapabilirsin.

Yorum Gönder