BLOG YAZARLIĞI
2 Aralık 2010 Perşembe by Alara in Etiketler: , , ,



Daha önce affiliate marketing ve anketle kazanç yöntemlerinden bahsetmiştim. Şimdi ise size internetten para kazanmamızı sağlayacak diğer bir önemli konudan BLOG YAZARLIĞIndan bahsetmek istiyorum.

Affiliate marketing yazarlarının çoğu müşterilerine satış ortağı olduğu ürünün pazarlamasını blog yazarak yapmalarını isterler. Bu durumda google adwords'un sert reklam politikaları büyük etkendir. Bende dahil olmak üzere, bu işle uğraşanların büyük çoğunluğu direkt google adwords'a reklam verdiklerinde sorunla karşılaşıyorlar ve reklamları çeşitli sebeplerle yayınlanmıyor. İşte bu sorunu aşmanın en etkili ve kolay yolu blog oluşturmak.

Blog yazarlığında ana kural "hedef kitle belirlemek". Bloğunuzda kendinize bir hedef belirleyip onlara yönelik yazılar yazmalısınız. Böylelikle yazılarınızın takip edilmesini sağlayabilir ve bloğunuzun google sıralamasında üst sıralara çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Bloğunuzun google da üst sıralara çıkmasını sağlamak için seo çalışması yapmanız lazım. Bu çalışmayı nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız seo efendisi size bu konuda yardımcı olacaktır.

Bloğunuzun içeriğini zengin ve güncel tutmalısınız. Google güncel ve sizin olan yazıları sever. Başka yerden kopyala yapıştır yaptığınız yazıları sevmez.

Bloğumuzun okuyucu çekmesini sağlayacak bir diğer yöntem backlink'tir.Backlink yani başka sitelerin bizim sitemize, bizim sitemizin de başka sitelere vermiş olduğu bağlantılardır.  Ancak burda da dikkat edilmesi gereken konu karşılıklı link değişimi değil, çapraz link değişimi yapılmasıdır. Google karşılıklı link değişimini sevmez ve sizi alt sıralara iter. Ancak çapraz link değişimini olumlu algılar. Çapraz link değişimi şöyle olur: Ben A sitemin linkini B sitesine veririm. B sitesi linkini C sitesine verir.
 
          Blog yazarak nasıl kazanıldığını şöyle özetleyelim. 
  • Blog yazarlığında sürekli artan bir gelire sahip olabilirsiniz.
  • 2-3 aylık bir çalışma sonucu düzenli bir geliriniz olur.
  • Günlük 1 saat ayırarak bu işi yapabilirsiniz.
  • Uyurken, gezerken, yemek yerken bile para kazanabilirsiniz.
Okuma yazma bilen, günde yarım saatini ayırabilen herkes, ev hanımları kolaylıkla bu işi yapabilir.  

        Sizde blog yazarak kazanç sağlamak istiyorsanız blog bilimini inceleyebilirsiniz.




Yorum Gönder