BLOĞUN YEDEĞİNİ ALMAK VE YENİ BLOĞA TAŞIMAK
10 Aralık 2011 Cumartesi by Alara in Etiketler: , ,

.
.
Blogger'ın içe ve dışa aktarım özellikleri ile bloğumuzun yedeğini almak ve başka bir bloğa bloğunuzu taşımak oldukça kolay. Diyelim ki ben bloğumu kazandiranblog.blogspot adresine taşımak istiyorum. Bunun için ilk önce bloğumun yedeğini almam gerekiyor.

Bloğun yedeğini almak için; Ayarlar- Temel - Bloğu Dışa Aktar - Bloğu Yükle adımlarını takip etmelisiniz.




Bu arada yedeği alınıp dışa aktarılan dosyalarınız için endişelenmeyin. Bu dosyalar kumanda panelinden ve blogger.com adresinden silinmez.

Bloğunuzun yedeğini aldıktan sonra sıra geldi yeni bloğumuza taşımaya. İlk önce Ayarlar - Temel - Bloğu İçe Aktar adımlarını izlemelisiniz.


Aşağıdaki ekran karşınıza açıldığında ise oluşturduğunuz xml uzantılı yedek dosyanızı seçin. Kodu doğrulayın ve İçe Aktarılan Tüm Kayıtları Otomatik Olarak Yayınla kutusunu işaretleyin. Böylece eski bloğunuzdaki tüm kayıtlar (yazı ve yorumlar) otomatik olarak yeni bloğunuzda yayınlanacaktır.


Eğer eski bloğunuzdaki kayıtların otomatik olarak yayınlanmasını istemiyorsanız Gönderme - Kayıtları Düzenle adımlarını izleyerek, sadece seçtiğiniz kayıtları Seçilenleri Yayınla diyerek yayınlayabilirsiniz.


  1. bizi bilginlendirecek çok güzel şeyler payalaşıyorsunuz, buda onlardan biri elinize sağlık çok yararlı bir bilgi daha..

  1. Keşke wordpress için anlatsaydın.

  1. Ben blogger kullandığım ve blogger kullananların daha çok olduğunu düşündüğüm için blogger ipuçlarını paylaşıyorum. Rica ederim bu arada ...

  1. teşekkürler güzel inceleme

Yorum Gönder