DETAYLI SEO ADIMLARI
29 Aralık 2011 Perşembe by Alara in Etiketler: , , , ,

24.12.2011 tarihli yazımda sizlere adım adım seo'dan bahsetmiştim. Ancak bazı arkadaşlarım bu anlatımı daha  yolun başındakiler için uygun görmüşler ve çok daha detaya gerek olduğunu belirtmişler. Bende şimdi bu arkadaşlarım için detaylı bir seo çalışması sunuyorum sizlere..

1- Başlık Uzunluğu: Sayfa başlık uzunluğu 70 karakterden az olmalıdır.

2-Anahtar Kelime Uzunluğu: Meta anahtar kelime uzunluğu 260 karakterden az olmalıdır. Yoksa fazlası spam sebebiyle tehlikeli olur.

3-Açıklama Metni Uuznluğu: Meta Description uzunluğu 160 karakterden az olmalıdır. Fazlası yine spam açısından tehlikelidir.

4-Heading Etiketleri: Bir web sitesinde mutlaka heading etiketleri bulunmalıdır. 

5-Toplam Resim Sayısı: Sitelerde yer alan resim sayısı arttıkça sitenin toplam boyutu da artmakta, sitenin kaynak kodu oranı da artmakta, sitedeki sorgulama sayısı da artmakta ve seo açısından zarar vermektedir. Resim sayısı ve kullanılan resimlerin boyutları azaltılmalıdır. 

6-Dahili Link Sayısı: Site içi linkleme seonun vazgeçilmezlerindendir. Ancak burda da 100 link geçilmemelidir.

7-Harici Link Sayısı: Harici linkler 20 taneyi geçmemeli, gereksiz sitelere link verilecekse "nofollow" etiketiyle verilmeli.

8-Nofollow Link Sayısı: Google mutlaka bir sitenin nofollow tagı kullanmasını önerir. Çünkü pek güvenmediğimiz bir siteye "nofollow" etiketiyle link verince o siteye kefil olmadığımızı gösterir.

9-Favicon Simgesi Kullanılıyormu: Favicon bir kalite göstergesidir. Sitelerin akılda kalması açısından gerekli olan bu uygulama seo için gereklidir.

10-"ALT" Etiketi Olmayan Resimler: Google resimleri okuyabilmesi, resim aramalarında iyi sonuçlar elde etmek için resimlere alt etiketi eklenmelidir.

11-Style Dosya Sayısı: Sitelerde yer alan birden fazla stil dosyası tek bir dosyada birleştirilmelidir.

12-Javascript Dosyası Sayısı: Javascript dosyaları sitemizin yavaşlamasına en büyük etkenlerden biridir. Bunu için gereksiz javascript dosyası kullanmaktan kaçınılmalıdır.

13-Sitedeki Tüm Sorgu Sayısı: Sitede ne kadar dosya çalıştırılıyorsa her biri için ayrı sorgu gerçekleştirilir. Bu da yavaşlamaya ve fazla açılımlarda  kilitlenmeye neden olur. Bu sebeple sorgu sayısı 20'yi geçmemelidir.

14-Sitedeki Dns Sorgu Sayısı: Yine bu sorgularda siteyi yavaşlatmaktadır. Ne kadar az sayıda bulunursa siteniz için o kadar iyidir.

15-HTML Boyutu: Sitenin html boyutu 32 KB'ı geçmemelidir.

16-Table Kullanımı: Sitelerde html tablo yapısı yerine css tablo yapısı kullanılmalıdır.

17-Gzip Kullanımı: Sitelerde kullanacağınız gzip sıkıştırma ile %80'e varan bir sıkıştırma sağlanır ve bu da sitelerinizin daha hızlı açılmasını sağlar.

18-Robots.txt Dosyası: Robots.txt dosyası Google'a indekslenmesi ve indekslenmemesi istenilen dizinlerin belirtildiği dosyadır. Google botlarının sitemizde hangi sınırlar dahilinde arama yaptığını belirttiğimiz dosyadır. Bu sebeple sitelerin olmazsa olmazıdır. 

19-Sitemap.xml Dosyası: Sitemap.xml dosyası sitelerin içeriğini yansıtan bir yol göstericidir. Sitelerin hızlı ve tam indekslenmesi için gereklidir.

20-Domain Yaşı: Seo açısından sitenin yaşı çok önemlidir.

21-Domainin Bitiş Tarihi: Domainin süresi ne kadar uzunsa Google açısından geleceği düşünen ve geleceğe yatırım yapan bir site imajı doğacağından önemlidir.

22-"Heıght" ve "Wıdth" Etiketi Olmayan Resimler: Eğer eklediğiniz resimlerin heıght ve wıdth ölçülerini vermezseniz, Google resimi tam ekran açar, sonra normal boyutuna getirir. Bu da zaman kaybıdır. Bunun için boyutları biz verirsek zaman kazanmaış oluruz.

23-Dmoz Kaydı: Dmoz dünyanın en büyük dizini olması sebebiyle buraya kayıt önemlidir. Buraya kayıtlı bir site Google tarafından da olumlu algılanacaktır.

24-Site Yüklenme Hızı: Siteler ne kadar hızlı yüklenirse arama botları o kadar hızlı ulaşır.

25-Strong ve Bold Etiketleri Kullanımı: Anahtar kelimlerde italik, koyu, kalın gibi etiket kullanımı arama botlarının dikaktini çekecektir.

26-Google PR Değeri: Pagerank değeri Google için çok önemlidir.

27-Google Backlink Sayısı:

28-Alexa Değeri: Sitenin dünya sırlamasındaki yerini belirtir.

29-İndeks Sayısı: Sitenin indeks sayısı ne kadar fazla ise, sitenin güvenilir ve kaliteli olduğu anlaşılır.

Bu maddelerin tamamına uymanız biraz zor. Ancak ne kadar çok maddesine uyarsanız, siteniz için o kadar iyidir.




Kaynak olarak: seohocası.com sitesinden yardım alınmıştır.    


  1. Google site sıralamasında çok ama çok karmaşık algoritmalar kullanıyor fakat özellikle site içi seo yazıda çok güzel ve detaylı bir şekilde açıklanmış. Teşekkürler

  1. Her zamanıki gibi çok yararlı bir yazı:)tşkler.

  1. Başlangıç için güzel bilgilere resimlere hight ve width yanı sıra alt etiketinin kullanılmasının katkısı büyük.

  1. böyle yararlı bilgiler verdiğiniz için teşekkürler....

  1. yararlı olmuş teşekkürler

  1. çook teşekkür ederiz hocam.

  1. çok teşekkürler hocam

  1. Seo'yu çok güzel anlatmışsınız teşekkürler herkes faydalanmalı bu yazıdan...

  1. Özellikle kullanılan resimlerin özgünlüğü, başka bir yerden alıyorsanız bile adını değiştirn, sağında solnda kırpıp yeniden kaydedin, resim alt etiketi SEO konusunda en çok atlanan konular.

Yorum Gönder