ARAMA MOTORLARI
14 Aralık 2010 Salı by Alara in Etiketler: , , , ,

Bugünkü yazımda sizlere arama motorlarının öneminden bahsetmek istiyorum. Bildiğiniz üzere Google ve Yahoo tüm dünyada en çok kullanılan arama motorlarıdır. Bu arama motorlarında ilgili kelime araştırması yapıldığında ilk sıralarda çıkmak çok önemlidir. Çünkü affiliate linkimize çekeceğimiz trafiğin ana kaynağını arama motorları oluşturur. Affiliate linkimizin trafiğinin artması bizimde satışlarımızın artması anlamına gelir.

Google websiteleri sıralandırırken birçok açıdan siteyi inceler. Bu incelemede en önemli unsurlardan bir taneside diğer websitelerden bizim websitemize verilen linklerdir. Bizim sitemizin içeriğiyle paralel konulara sahip bir site bizim sitemize link verdiğinde bizim sitemizin değeride artacaktır.

Google websiteleri sıralarken her bir siteye 10 üzerinden bir puan verir. Page rank denilen bu puan websitenin bulunduğu sayfayı belirler. Page rank ı 1 olan 20 tane siteye link vereceğimize page rank ı 5 olan 5 siteye link vermemiz daha iyidir. Birde websitelerin içerikleri çok önemlidir. Link verdiğimiz site ile bizim sitemiz paralel konular işliyorlar ise o zaman websitemizin kalitesi artar.

Sizlere bu konuda tavsiyem olacak; internet kullanıcılarına bedava makale yazıp bunları yayınlama imkanı veren www.bildirgec.com/ ve www.makalem.com gibi sitelere üye olup ordaki konulara makale yazmanız, yorum yapmanız ve yazınızın sonunada ......... bilgi alabilirsiniz yazabilirsiniz. Ya da profil bilgilerinizden imza kısmına websitenizin adresini yazabilirsiniz. Böylece bedavaya trafik çekmiş olursunuz. Yalnız burada dikkat etmeniz gereken tek şey makale ve yorum yazdığınız sitelerin içerikleriyle sizin sitenizin içeriğinin benzerlik göstermesi yani konuların paralel olmasıdır.  
   


Yorum Gönder